Sebastian Vettel 2008-ban Julie nevű Toro Rosso STR5-ösével versenyezte végig az évet, megszerezve közben első futamgyőzelmét is. A fiatal német tavaly első Red Bullját Kate-nek keresztelte, de szegény nem élt sokáig, hiszen a rögtön a szezonnyitón összetört, amikor Vettel és Kubica ütközött a hajrában. Az utód, a gyorsabb és agresszívebb “Kate mocskos hugicája” azonban örömmel elégítette ki a pilóta minden igényét, egészen a bajnokság második helyéig juttatta a németet.  

A bohókás Vettel idén sem szakítja meg a hagyományt, a hétvégén bemutatkozó RB6-osa szintén női nevet kapott, az autó a Lusciuos Liz, azaz Buja Liza – vagy kicsit szabad(os)abban és az alliterációra is ügyelve: Lucskos Liz – lett a keresztségben.

Ezzel a sisakkal vág neki az évnek

Ezzel a sisakkal vág neki az évnek

Ezzel a sisakkal vág neki az évnek


A 23 éves Vettelnek azonban nem az autók elnevezése az egyetlen babonája, a pilóta például majdnem olyan gyakran váltogatja a sisakfestését, mint más az alsóneműt – jelenleg egy Red Bull-os dobozt mintáz a bukósisakja -, arra pedig minden alkalommal ügyel, hogy az autóba csakis balról szálljon be és ugyanarra is szálljon ki, valamint sosem felejt el egy szerencsepénzt csúsztatni a versenycipőjébe sem.