A tavalyi bajnokcsapat Brawnból született Mercedes GP a téli teszteken nem teljesített kimagaslóan, de a hétvégi Bahreini Nagydíjra új fejlesztési csomaggal készül. A csapatfőnök, Ross Brawn és Michael Schumacher is erős kezdést szeretne, de a német gyártó motorsportfőnöke, Norbert Haug még a dobogós helyezésben sem bízik igazán.

“Véleményem szerint az első néhány futamon a dobogóért sem küzdhetünk majd, de utána mindenképpen odaérünk” – mondta tegnap a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a német.

Ugyan a csapat többször is igyekezett bagatellizálni a dolgot, az is egyre nyilvánvalóbb, hogy a visszatérő hétszeres bajnok, Michael Schumacher és csapattársa, Nico Rosberg között komoly presztízsharc folyik majd a Mercedesnél. Rosberg elmondta, hogy nem fognak minden adatot megosztani egymás között. 

“Ami az egész csapat számára fontos, azt megosztjuk majd, de az egyéni igényeket, az apróbb részleteket, bizonyos dolgokat megtartunk magunknak” – magyarázta a Focusnak a pilóta.

Schumacher menedzsere, Willi Weber úgy nyilatkozott, hogy a 41 éves szupersztárnak kötelező lesz legyőznie fiatal csapattársát:

“Versenyzőként az első dolog, hogy a csapattársát megfogja az ember. Az első két-három futam nehéz lesz ebből a szempontból Michaelnek, de amint minden összeáll az ízlésének megfelelően, egyszerűen nem hiszem, hogy Michael ne tudná elverni (Rosberget). El tudja, el kell vernie.”