A Ferrari a múlt héten már nekirontott a 2010-ben bemutatkozó új csapatoknak, most pedig Felipe Massa is csatlakozott a hivatalos irányvonalhoz, ő sem rajong értük. A Lotus és  Virgin ilyen-olyan hibákkal küszködve, 4-6 másodperces hátránnyal teljesítette a teszteket, a Hispania pedig úgy vág neki az idénynek, hogy az autót ki sem próbálták – a brazil szerint veszélyt is jelenthetnek az újoncok.

“Remélem, nem lesznek veszélyesek! Hat-hét csapat egy másodpercen belül van, míg ők négy másodperccel le vannak maradva. Ez nekik és a Forma-1-nek sem jó, olyan, mintha két különböző kategória lenne. Vergődni fognak. És mi is szenvedünk majd, amikor az időmérőn az utunkba kerülnek” – nyilatkozta Massa a Ferrari hivatalos oldalának.

Ahogy mindenki, a brazil is nagyon szoros élmezőnnyel számol: “Figyeljük a többieket, és nem csak a legjobb időiket, de a versenyszimulációikat is. Ez alapján sok versenyképes csapat lesz: a Red Bull, a McLaren, a Mercedes és talán még a Williams is. És persze mi is ott vagyunk az élmezőnyben” – magyarázta a tavaly július végi balesete után visszatérő ferraris.