Lewis Hamilton 2007-ben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett debütált a McLarennél. A szuperújoncként feltűnt Hamilton sikert sikerre halmozott, de néha úgy érezte, hogy a csapat kiszúrt vele: emlékezetes volt, amikor a Monacói Nagydíj után azzal vádolta a csapatot, hogy nem engedték versenyezni a spanyollal, majd a Magyar Nagydíjon borult ki végleg a bili, amikor az időmérőn Ron Dennis utasításának ellenszegülve egy körrel tovább maradt kint az időmérőn, hátráltatva ezzel Alonsót, aki aztán a bokszutcai feltartással vágott vissza neki.

Alonso és a csapat viszonya innen gyors ütemben romlott és a spanyol az év végén távozott is. Hamilton ma már úgy látja, hogy ő is hozzájárult ahhoz, hogy így végződött a kapcsolat.

“Az első idényem kezdetén a kétszeres világbajnok mellé kerültem, akiről mindenki elkönyvelte, hogy újra győzni fog, és azt hiszem, félreértelmeztem, félreértettem a csapat működését és céljait” – mondta a BBC-nek a 2008-as világbajnok.

Alonso – és később Heikki Kovalainen is – úgy vélte, hogy a McLarennél Hamiltont részesítették előnyben, de az angol ezt cáfolja: 

“Amióta csak itt vagyok, a csapat mindig is megtett mindent, hogy mindkét pilóta a legjobb csomagot kapja. Sosem járt nekem több, mint másnak, mindig egyenlőek voltak a feltételek, ami nagyszerű dolog. Persze nem könnyű ezt megoldani, mert a két ember közül valaki mindenképp előrébb van. Az emberek néha mondanak ezt-azt, ha nem teljesítenek elég jól. Az ember néha haragból beszél, olyat mond, amit nem gondol komolyan. Szerintem erről van szó” – magyarázta a mclarenes.

Hamilton idén a címvédő Jenson Buttont kapta csapattársnak, de biztos benne, hogy 2010-ben nem lesz köztük ellentét, feszültség.

“Ma már más a helyzet, tanultunk a korábbiakból. Sok-sok hibát követtem el a pályafutásom alatt, remélem, hogy idén jóval kevesebb fordul majd elő!”