Felipe Massa tavaly a Magyar Nagydíj időmérőjén súlyos fejsérülést szenvedett, amikor egy Rubens Barrichello Brawnjából elszabadult rugó nagy sebességgel eltalálta. Az alkatrész betörte a sisakját és a bal szeme felett a koponyáját is bezúzta. Egy ideig kétséges volt a brazil látásának megmaradása, de később kiderült, hogy Massa maradandó károsodás nélkül úszta meg a történteket.

Friss kételyek merültek azonban fel, miután a pilóta az elmúlt hetekben többször is szemüveget viselt, de a ferraris azt mondta tegnap, hogy a balesethez semmi köze a dolognak, a versenyzéshez nincs szüksége pápaszemre.

“Csak egy kicsit rövidlátó vagyok, csak ha esténként vezetek és filmnézéshez viselem a szemüveget. Úgy jobban látom a képernyőn a feliratokat. Versenyzésnél vagy éjszaka rendben van a látásom” – tisztázta a kérdést a brazil.

A Forma-1-ben ritka a szemüveges pilóta, az utóbbi években csak Jacques Villeneuve és Sebastien Bourdais hordott a versenyzéshez szemüveget, a kanadai egyszer azt nyilatkozta, hogy nincs egyedül a mezőnyben a rossz látásával, csak a kollégák jobb szeretik titokban tartani ezt a dolgot.