A Red Bullnak a McLaren hátsó szárnya gyanús

A tavalyi szezonnyitó előtt és alatt a Brawn, a Toyota és a Williams által kifejlesztett ún. dupla diffúzorok szabálytalanságáról folyt a vita, idén a McLaren hátsó szárnya lehet hasonló botránykő. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egy sajtóebéden tegnap arról beszélt, hogy a wokingiak autója szerinte nem egészen szabályos.

  “Van egy kis gond a McLaren hátsó szárnyával. Van rajta egy nyílás, amely jelentősen növeli az egyenesbeli sebességet. Azt hiszem, az ügy megoldódhat az első verseny előtt. Tisztázást kértünk az FIA-tól, bár azt hiszem, a Ferrarit talán még jobban érdekli a dolog, mint minket” – magyarázta az angol.

“A kérdésünk tulajdonképpen az, hogy csak okos mérnöki megoldásról van szó vagy már túl van a szabályok keretein? Ők elég magabiztosak, szóval szerintem is inkább szabályos” – mondta Horner.

Érdekes módon sem a Ferrarinál, sem a McLarennél nem tudnak az állítólagos panaszról:

“Meg vagyunk győződve róla, hogy az autónk teljesen szabályos, panaszról pedig nincs tudomásunk. Sőt, ma délelőtt a Ferrarival is beszéltünk, és ők sem tudnak ilyesmiről” – nyilatkozta a Pitpass.comnak a McLaren képviselője.