Stefano Domenicali a téli tesztek után jónak értékelte a Ferrari munkáját, nincs panasza az elmúlt négy hét eredményeire, az F10-es a mezőnyből legnagyobb távot megtéve 7353 km-t teljesített, műszaki hiba pedig alig akadt.

“Elégedettek vagyunk a munkánkkal, főleg, hogy teljesítettük a kitűzött programot. A legfontosabb az volt, hogy megbízható legyen az autó, és ezt el is értük” – mondta a Ferrari hivatalos oldalának Domenicali.

“Az ismeretlen tényezőket figyelembe véve is kiderült a teszten, hogy versenyképesek lehetünk, az élmezőnyhöz tartozunk mind a tiszta sebességet, mind a hosszabb etapokat tekintve. Nagy dolog ez, tekintve, hogy hol fejeztük be a tavalyi idényt Abu-Dzabiban alig négy hónapja. Nagyon sokat dolgoztunk azóta. Az F10-es fejlesztése persze nem áll meg, hiszen az idei évnek ez lesz a kulcsa” – tette hozzá.

Más F1-es szereplőkhöz hasonlóan az olasz is sok esélyessel számol, és arra figyelmeztet, hogy a szoros mezőnyben nem szabad majd hibázni.

“Még azoknak is nehéz tippelni, akik ott voltak a teszteken. Nem szoktam jósolgatni, de az világos, hogy nagyon kiegyenlített szezon jön, nem úgy, mint tavaly. A tesztek előtt úgy számoltunk, hogy négy csapat küzdhet majd a címért, de mostanra úgy néz ki, hogy akár ennél többen is lehetnek!”

A legkisebb hiba is sokba kerülhet

A legkisebb hiba is sokba kerülhet

A legkisebb hiba is sokba kerülhet


“Vannak még megválaszolandó kérdések, például a gumik viselkedése magasabb hőmérsékleten vagy épp a versenystratégiák alakítása, csak hogy néhányat említsek. Ilyen szoros mezőnyben a legkisebb hiba is azt jelentheti, hogy kimaradunk a Q3-ból, szóval mindig mindennek a helyén kell lennie! Tudjuk, hogy nagyon erős csapatokkal kell majd küzdenünk, akik végigdolgozták a telet, és győzni akarnak, de mi is készen állunk a feladatra!”