Lewis Hamilton bámulatos karriert futott be édesapja támogatásával, Anthony Hamilton menedzserként is segítette. Sikeres együttműködésről van szó, hiszen Hamilton F1-es világbajnoki címig jutott, most mindkét fél elérkezettnek látja azonban az időt arra, hogy megváltozzon a viszony.

Hamilton saját bevallása szerint érettebbé vált az elmúlt években, különösen a nehéz tavalyi szezon során. A brit pilóta és édesapja is úgy véli, mindkét félnek jobb, ha mostantól saját érdekeltségeivel foglalkozik, Anthony fokozatosan vonul a háttérbe. Amíg Hamilton nem talál új menedzsert, a McLaren segít majd ügyei intézésében.

“25 éves vagyok, elkerülhetetlen volt, hogy egyszer változzon ez a helyzet” – mondta Hamilton. “Az elmúlt években többször is próbálkoztunk azzal, hogy valaki más segítségét kérjük, de senkivel nem éreztem magam olyan jól, mint édesapámmal, akiben a végsőkig bízom.”

“Más menedzserek csak alkalmazottak, az apám azonban az apám. Tudom, hogy mindig jó szándék vezérli, teljes mértékben támaszkodhatok rá. Most már saját lábamra állhatok, apám nélkül soha nem kerülhettem volna ide, fantasztikus munkát végzett. De elvégezte a munkát, az, hogy most új embert keresünk, szerintem nagyon pozitív lépés.”

Anthony Hamiltonnak lesz így is dolga, egy új autóversenyzői akadémia beindításán fáradozik, illetve menedzserként intézi Paul di Resta és a gokartcsillag Nyck de Vries ügyeit, illetve Mark Blundell menedzsment cégével is együttműködik. Hamilton szerint a váltás azért is hasznos, mert végre sokkal személyesebb kapcsolata lehet édesapjával.

“Végre az apám az apám lehet, nyolcéves korom óta szinte csak a karrierem volt téma közöttünk. Mostantól nem lesz stressz, nyugodtan megihatok vele egy sört, elmehetünk bowlingozni vagy nyaralni, pont úgy, mint ahogy bármelyik család teszi.”