A világbajnok is tovább erősíti a vélekedést, miszerint 2010-ben szinte bárki kiköthet az élen. Az angol a tesztek után nem kevesebb, mint hét csapattal számol.

 “Szerintem több mint négy csapat van az élen. Ott vagyunk mi, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull, de ott a Sauber, a Force India sincs sokkal lemaradva és a Williams sem. Nagyon-nagyon szoros, de jó ezt látni!” – mondta a mclarenes.

Button szerint a kiszámíthatatlan erőviszonyok és a verseny alatti tankolás eltűnése miatt a szezonnyitón egészen “őrült” stratégiák is előfordulhatnak majd.

“A tesztek alapján azt hiszem, hogy igen szokatlan stratégiák is előfordulhatnak a futamon. Az élcsapatok valószínűleg hasonlóan csinálják, de lesznek olyanok, akik két-három körrel előbb állnak ki, hogy a friss gumikon előreugorjanak. A kevésbé versenyképes csapatok egészen őrült dolgokat is kitalálhatnak, például az első kör után cserélnek kereket, és reménykednek, hogy kibírják a végéig. Izgalmas lesz a nézőknek és a sajtónak!”

“Egy a baj, hogy ezt sosem lehet tudni előre. Annyit tehetünk, hogy előre kalkulálunk minden lehetőséggel, hogy készen álljunk a változtatásra – minden azon múlik, hogy az ellenfelek mit tesznek. Lesz dolga a mérnököknek vasárnap délután!” – tette hozzá.

Szokatlan dolgokkal próbálkozhatnak a csapatok

Szokatlan dolgokkal próbálkozhatnak a csapatok

Szokatlan dolgokkal próbálkozhatnak a csapatok


A világbajnok úgy gondolja egyébként, hogy a lágy vezetési stílusa előnyére válhat a nehézre tankolt autó esetén.

“Azt hiszem, a stílusom passzol az új szabályokhoz. Persze a mezőnyből szinte minden pilóta képes alkalmazkodni, a teszten is láthattuk. De egy kicsit furcsa ez még nekem is, mert olyan, mint egy megbízhatósági verseny. Mintha Le Mans-ban vezetne az ember, nagyon kell vigyázni a gumikra, mert ha az elején elhasználjuk őket, akkor fújhatjuk az egész etapot. Nagyon finoman kell bánni az autóval.”

“Sokat megtudunk majd Bahreinben. A teszten is sokat tanultunk, de a versenyen azt is meglátjuk majd, mások mit hogyan csinálnak, milyen stratégiákat választanak.”