Nagyon kiegyenlített a mezőny

Nagyon kiegyenlített a mezőny

Tavallyal ellentétben a 2010-es téli tesztek nem adtak világos képet az erőviszonyokról, a négy élcsapat nagyjából ugyanolyan esélyesnek látszik és a kicsik sincsenek sokkal elmaradva. A Ferrari világosan a jobbak közé tartozik, de a két versenyző nagyon óvatos.

Felipe Massa a zárónap végén, vasárnap egyenesen “abszurdnak” nevezte a gondolatot, hogy idén favoritot lehetne kijelölni.

“Ma épp Lewis Hamilton a leggyorsabb, de mindannyian szorosan állunk, csak tizedekről van szó. Nem is gondoltunk rá, hogy előnyben leszünk, hogy az első versenyen könnyű győzelemre számíthatunk. Az autónk azért versenyképes, megbízható és kiszámítható, így is akartunk nekiindulni a szezonnak” – mondta a brazil.

Alonso szerint is akárki győzhet két hét múlva Bahreinben:

“Nem világos, hogy ki a leggyorsabb. Lehet a Sauber, a Renault, nem tudom, bár talán a négy nagy a Ferrari, a Red Bull, a McLaren és a Mercedes lehet. Komolyan, a nyolc pilóta közül bárkinek esélye lesz a győzelemre Bahreinben. A dobogó mindenképpen sikerülhet nekünk is, de biztosan lesznek meglepetések, lesznek még változók, és mindenki teli tankkal indul” – magyarázta a spanyol.