A Mercedes GP a négy téli teszten nem szerepelt kiemelkedően. A csapatot a riválisok az élmezőnybe sorolják, azonban az autó még nem teljes, Ross Brawnék hangsúlyozták is, hogy az új diffúzorukat csak Bahreinben vetik majd be.

“A tesztek kezdetén úgy tűnt, hogy a Ferrari domináns, de mostanra azt kell mondani, hogy nagyon szoros a verseny. Egy kicsit el vagyunk maradva attól, ahol szeretnénk lenni, de azért lőtávolban vagyunk. Bahreinbe új csomagot viszünk, remélem, az meghozza az előrelépést” – mondta a hétvégén a csapatfőnök.

Tavaly a Toyota és a Williams mellett a Brawn fejlesztette ki az ún. dupla diffúzort, amellyel a semmiből érkező csapat azonnal az élre ugrott. Talán az egy évvel ezelőtti tapasztalatok miatt a paddockban egyesek attól tartanak, hogy a Mercedes idén is hasonló csodafegyverrel áll elő, az új diffúzor igazi adu lehet. A riválisok félig-meddig hisznek a dologban.

“Nem tudom, mije lesz Brawnéknak Bahreinben, majd meglátjuk, hogy tényleg nagy újdonság-e. Egyelőre csak pletykaként kezelem, mint a többi dolgot is” – mondta  a ferraris Alonso, amikor a “szuperdiffúzorról” kérdezték.
 
“Mostanra minden autón ott a szuperdiffúzor, nem lesznek meglepetések, a szabályok kereteit már a végsőkig kitapogatták a mérnökök” – nyilatkozta szkeptikusan Pedro de la Rosa.