Tavaly mindkét pontvadászatban második helyen zárt a Red Bull F1-es csapata, a szezon vége felé azonban egyértelműen az energiaitalosok voltak a legerősebbek. Dietrich Mateschitz tulajdonos azt várja, hogy a lendület kitart 2010-re is, az erős 2009 után pedig igazából csak a világbajnoki címmel lenne elégedett.

“Reális elvárásaink vannak, amelyek természetesen évről évre változnak” – mondta Mateschitz. “Tavaly a legjobb három csapat között akartunk végezni, amit el is értünk. Idén a világbajnoki címért kell küzdenünk, mert a három leggyorsabb csapat között vagyunk. A maradék nem veszélyeztet minket, de FIA-döntések, vezetői hibák, az általános megbízhatóság és Safety Car-os szakaszok kicsit összekavarhatják a sorrendet.”

Mateschitz szerint a tavalyi diffúzorbotrány ártott csapatának, enélkül Sebastian Vettel akár révbe is érhetett volna. “A szezon elején mi voltunk az egyetlen, dupla diffúzor nélküli csapat, amely tartani tudta a Brawn tempóját. Figyelembe véve, hogy újra kellett építenünk az autót, hogy Vettelnek el kellett fogadnia a Melbourne utáni büntetést, már tavaly is bajnokok lehettünk volna. Természetesen idén sincs garancia a bajnoki címre, de ez a cél.”

Mateschitz szerint Vettel és Mark Webber is készen áll arra, hogy a bajnoki címért harcoljon, úgy véli, a német tavalyi sikere még nagyobb erőbedobásra sarkallja majd az ausztrál pilótát.