Az FIA szuperlicence nélkül lehetetlen boldogulni a Forma-1-ben, az engedély feltétlenül szükséges ahhoz, hogy egy pilóta ott legyen valamelyik versenyhétvégén. Kiadásának feltétele, hogy a versenyző legalább 300 kilométert tegyen meg F1-es autóval, ezt Paul di Resta és Fairuz Fauzy is kipipálta szerdán.

Ennek megfelelően a Force India és a Lotus tartalékosa is megkapta a szuperlicencet, bár igazán csak di Resta számára volt fontos, a skót ugyanis a tervek szerint több pénteki szabadedzésen is lehetőséget kap majd. Ezt is szem előtt tartva a Force India tapasztalatszerzés céljából csütörtökön is autóba ültette.

“Most mentem először az autóval, nagyon jó volt” – mondta Jerezben di Resta. “Az volt a cél, hogy a lehető legtöbbet legyünk a pályán, nagy dolog, hogy összejött a 300 kilométer, hiszen reggel rossz idő volt. A gumikkal csak találgattunk, de benyomásokat azért ilyen időben is szereztem az autóról, stabilnak tűnt, jelentős előrelépést jelent ahhoz a kocsihoz képest, amelyet tavaly vezettem. Barcelonában újra gyakorolhatok, már alig várom!”

Elégedett volt a malajziai Fauzy is, aki köszönetet mondott a Lotusnak a 76 körért. “Nemcsak a 300 kilométer volt nagy kihívás, hanem a szervó hiánya is” – értékelt Fauzy. “Szárazon nagyon rossz volt, vízen nem annyira, kicsit óvatos voltam, de azért nagyon elégedett vagyok.”