A Ferrari után ma a McLaren is bemutatta 2010-es autóját. A hagyományos jelölés szerint MP4-25-ösnek keresztelt modellről a Vodafone London szomszédságában lévő központjában került le a lepel.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh – miután jelezte, hogy a motorszállító Mercedes képviselője, Norbert Haug hangproblémák miatt nem lehet jelen – elmondta, hogy soha ennyit nem dolgoztak még új autón, amelyet aerodinamikailag teljesen átterveztek, idénre integrálták a dupla diffúzort, és a jelentősen megnőtt üzemanyagtank, valamint a keskenyebb első gumik is nagy kihívást, de lehetőségeket is jelentettek.

“Nagyon izgalmas bajnokságot várunk, sok jeles és egy öregebb arc is ott lesz majd. Ezután is büszkék vagyunk a partnerünkre, a Mercedes-Benzre, mindent bele kell adnunk, hogy megverjük a gyári csapatot! A célunk egyértelmű: a győzelem” – zárta beszédét Whitmarsh.

Red Bull-hatású magas orr

Miután Jenson Button és Lewis Hamilton lerántották a leplet az MP4-25-ösről, valóban világossá vált, hogy teljesen új autóról van szó, az új McLaren uszonyt kapott, az oldaldobozok és főképp maguk a légbeömlőnyílások jóval kisebbek lettek. Ahogy a Ferrarinál, a McLaren orrán is felfedezhető a Red Bull tavaly modelljének hatása.

Már betervezték a dupla diffúzort

A bemutató videón