A Forma-1-es mezőnyből elsőként a Ferrari ma fél 11 után nem sokkal bemutatta 2010-es autóját. Az új modell, az F10-es a korábbi híreknek megfelelően a tavalyi Red Bull ihletését mutatja, emellett a futam alatti tankolás idei betiltása miatt látványosan hosszabb is lett az autó hátsó része.

“Ez az idény nagyon fontos lesz számunkra. Az előző év több okból sem volt igazán pozitív, ezért a mostaniban versenyképesek szeretnénk lenni – a Ferrari ezt érdemli” – mondta a csapatfőnök, Stefano Domenicali.


“Két új versenyzőnk van. Hogy miért kettő? Fernando Alonso kétszeres világbajnok, és mi azt mondjuk, hogy meglesz a harmadik is. Már most is a Forma-1 nagy bajnokai közé tartozik, és ez számára és számunkra is a megfelelő pillanat, ő is sikerre vágyik és mi is bizonyítani akarjuk a csapatszellemünket.”


“Felipe (Massa) esetében egy új Felipéről van szó, a tavalyi éve után, amikor balesetet szenvedett Magyarországon, most megvan minden erénye ahhoz, hogy megmutassa, sikeres lehet. Bizonyíthatja, hogy képes újraindulni az úton, amelyet a magyarországi baleset szakított meg. Sok szerencsét kívánok mindkettőjüknek!” – magyarázta Domenicali.

Az autó első köreit ma délutánra tervezte a csapat Fioranóban, de ez egyelőre a levegőben, lóg, ugyanis a Ferrari házi pályájának aszfaltcsíkját több helyütt jég fedi.