A Ferrari új autójának mai bemutatóján a márka elnöke, Luca di Montezemolo azt mondta, hogy nem érdekli, ha Michael Schumacher esetleg adatokat vitt magáva, azt viszont bánja, hogy a német miatta hagyta el Maranellót, hiszen a tavaly nyári Massa helyetti beugrás lehetősége szította fel újra a tüzet a veteránban.

“Ezt én hibáztam el, hiszen én ébresztettem fel benne újra a versenyzési vágyat. De sosem gondoltam volna, hogy a Ferrarin kívül más autóban láthatom viszont! Michael nagyon szomorú volt, amikor augusztusban az orvosa közölte vele, hogy a nyakprobléma még nem múlt el” – mondta az elnök.

Montezemolo természetesen a megoldást is tudja: “A harmadik autó jól jött volna Michaelnek, vagy egy fiatal bajnoknak egy alsóbb kategóriából. Hiszem, hogy ha lett volna harmadik autónk, akkor – elnézést a Mercedestől! – Schumacher nem a Mercedest, hanem ma is a Ferrarit választotta volna.”

A Ferrari-elnök szerint az új kiscsapatok is jobban járhatnának, ha a saját autó építésének gondjai helyett valamelyik nagyobb alakulattól vehetnék a járgányaikat.

“Ha már itt vannak ezek a kiscsapatok, legyenek versenyképesek – ahogy régen, mi most is szívesen adnának Ferrarit egy amerikai, ausztrál vagy épp német csapatnak. Így jóval kevesebbet kellene költeniük, nem kellene autót tervezni, szélcsatornát használni, és jó pilótáik lehetnének, vagy épp kipróbálhatnának új versenyzőket is.”

Montezemolo szerint a harmadik autók indítása olyan, más kategóriából érkező pilótának is jó lenne, akinek egyébként nem adódna F1-es lehetőség.

Rossinak helyet kerítenek, ha tényleg jönni akar

Rossinak helyet kerítenek, ha tényleg jönni akar


“Egy Loeb-féle bajnok szívesen kipróbálná magát a Forma-1-ben, ami jó dolog lenne. De a csapatok nem akarnak kockáztatni olyan pilótákkal, akik nincsenek csúcsformában” – utalt a hatszoros ralivilágbajnok tavalyi hamvába holt Toro Rossó-s beugrására az olasz.

Bár a harmadik Ferrari kapcsán többször felmerült már a csapattal legutóbb a múlt héten tesztelt MotoGP-szupersztár, Valentino Rossi neve is, Montezemolo azt állítja, hogy a Doktor szerződtetése egyelőre még nem komoly lehetőség.

“Majd meglátjuk, mi lesz, erről még nem beszéltünk Valentinóval. Bizonyította már, hogy jó, erős, meglátjuk, mit tervez. De ha szeretne az F1-ben versenyezni és lenne elég ideje tesztelni, biztosan találnánk valami megoldást! Pillanatnyilag még nem tudjuk, nem tárgyaltunk vele erről a lehetőségről.”