A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint a három év kihagyás után idén a Mercedesszel visszatérő Schumacher most, 41 évesen is ugyanolyan erős lesz, mint amikor a vörös autóval gyűjtötte be egymás után az öt bajnokságot az ezredforduló éveiben.

“Michael készen áll a bajnoki küzdelemre. Nagyszerű versenyző, nagy bajnok, és ha a visszatérés mellett döntött, akkor biztos benne, hogy versenyképes autót kaphat és ő maga is versenyképes lesz” – nyilatkozta az olasz a spanyol Onda Cero rádiónak.

“Ne feledjük, hogy mi is őt szerettük volna Felipe Massa helyére ültetni tavaly! Ő is ugyanúgy az ellenfelünk lesz, mint a Mercedes Rosberggel, a McLaren a két kiváló versenyzőjével és a Red Bull is. A címek sorsa köztünk és másik három csapat között dől majd el.”

Ahogy korábban, Domenicali most is türelemre és nyugalomra int a ferraris mércével pocsékul sikerült 2009 után, a csapatfőnök igyekszik eloszlatni az esetleges csodavárást.

“Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, és ugyanígy kell folytatnunk a hosszú, 19 futamos idény alatt is. Nem szabad pánikolnunk az első futam után, ha a dolgok nem indulnak a legjobban. Nyugodtan, ésszerűen indulunk neki, és a Ferrari versenyképességéhez Fernando (Alonso) ereje is hozzáadódik, bizakodhatunk.”