Paul di Resta nemcsak tartalék pilóta lesz a Force Indiánál, a skót versenyző megállapodása értelmében a pénteki szabadedzéseken is bizonyíthat majd. Erről furcsa módon nem a Force India, hanem az istálló technikai partnere, a McLaren csapatfőnöke beszélt.

Martin Whitmarsh szerint di Resta hamarosan aláírja szerződését, amelynek értelmében péntekenként megmutathatja a világnak, mit tud. “Szerintem Paul a pénteki edzések többségén ott lesz, ez nagy lehetőség számára” – nyilatkozta Whitmarsh. “Örülök neki, ész nélkül fogja nyomni, hogy bebizonyítsa, helye van a csapatban.”

Arról még nem döntött a McLaren, hogy ki lép a Sauberhez igazolt Pedro de la Rosa helyére, a nagyon rutinos Gary Paffett maradt ugyan, de egyéb kötelezettségei miatt rá nem lehet egész évben támaszkodni. “Meglátjuk, mi lesz, mindenesetre nem pánikolunk” – kommentálta a helyzetet Whitmarsh.

Megnevezte tartalékjait a Red Bull is, az energiaitalosoknál az ausztrál, brit F3-as bajnok Daniel Ricciardo, illetve az új-zélandi Brendon Hartley áll majd készenlétben minden versenyen. A tehetségkutató programból kiemelt fiatalok részt vesznek a csapatértekezleteken is.