Ross Brawn, Nick Fry, Norbert Haug, Nico Rosberg és nem utolsósorban Michael Schumacher jelenlétében ma délelőtt a Mercedes-Benz stuttgarti múzeumában megtartották a csapat hivatalos bemutatkozását. A három év kihagyás után visszatérő Schumacher már az újabb bajnoki címekre gondol, de szép gesztusként egy interjúban egykori csapatáról, a Ferrariról is szólt néhány szót.

“A pályafutásom nagy része, és a szívem csücske továbbra is vörös” – utalt a maranellóiak színére a 41 éves Schumi. “Az ember nem felejti el a közös pillanatokat, nagyon várom, hogy idén is viszontlássam néhány régi barátomat. Továbbra rendszeres kapcsolatban vagyok velük, időnként felhív Stefano (Domenicali, Ferrari-csapatfőnök) és a múltkori síhétre is meginvitált, ami egy kimondottan Ferrari-program” – idézte a németet az AutoTrader.

“Ezután is barátok maradunk, ez nem szakad meg. Természetesen versenyben leszünk, de ez nem jelenti azt, hogy elfelejtjük a múltat!” – tette hozzá Schumacher.

Talán az is a Ferrari iránti biccentésnek tekinthető, hogy Schumi a korábbi hírekkel ellentétben nem változtatott sisakjának színén, és ugyan a háromágú csillag felkerült az új bukójára, a Mercedesnél is a bevált vörös festéssel versenyez majd 2010-ben.

Marad a vörös sisak

Marad a vörös sisak

Marad a vörös sisak


Nem csak szép gesztusból állt azonban a mai bemutató, a Pitpass beszámolója szerint Schumacher egy brit újságíróval szóváltásba is keveredett, miután az a német sportszerűségét firtatta azt tudakolva, hogy ezúttal “a megfelelő módon” akarja-e megnyerni a címet a versenyző. “91 futamgyőzelem, hét bajnoki cím – ezeket csakis tisztességtelenül lehet megszerezni! Persze, még bizonyítanom kell!” – vágott vissza Schumacher.

Az újságíró nem hagyta annyiban, azt mondta, hogy a kérdése nem arra vonatkozott, hogy a német mit nyert, hanem arra, hogyan tette ezt. “Igen, értem. Pont olyan tisztességesen nyertem, mint ahogyan maga kérdez most” – kontrázott a visszatérő bajnok.