A Mercedes GP a mezőnyből elsőként mutatta meg 2010-es autóját. A világbajnok Brawnból a német cég beszállásával gyári csapattá vált alakulat járgányát, pontosabban annak festését Stuttgartban, a Mercedes-Benz múzeumában leplezték le nem sokkal 11 óra után. A valódi új modell, az MGP W01 jövő hétfőn mutatkozik be a valenciai teszten.

A kimondottan szerény eseményt a Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche nyitotta meg, aki nem titkolta, hogy a Mercedes GP képében egy német nemzeti csapatot hoztak létre. Ross Brawn és Nick Fry azt hangsúlyozta, hogy az egy évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor még az sem volt biztos, hogy a csapat túlél, mára – köszönhetően a Mercedes támogatásának – ragyogó jövő előtt állnak.

“Szép jövő vár a csapatra, amelynek egy évvel ezelőtt nem is volt jövője. Hihetetlenül izgalmas ez az együttműködés! Nagyszerű újra Michaellel dolgozni, sosem gondoltam, hogy erre még sor kerülhet újra. Nico már jó néhány éve versenyez, de számára is élmény lesz látni, hogyan dolgozik egy hétszeres világbajnok. Megtiszteltetés a Mercedes újjászületésében részt venni, 55 év után van a márkának újra gyári csapata. Sok különleges dolgot megéltem már, de ez különösen izgalmas” – mondta Brawn.

“A Mercedes Forma-1-es csapat mai bemutatójával a Mercedes-Benz 100 éves motorsport-történetének legfontosabb fejezete kezdődik. Az új idény minden korábbinál nagyobb kihívásokat tartogat. Bizakodva nézünk az új pilótáinkkal folytatott munka elé: Nico Rosberg nagyszerű képességekkel és jövővel rendelkezik, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher pedig ugyanannyira motivált, mint amikor a Mercedes-Benz támogatásával ez lépéseit tette a Forma-1-ben” – mondta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.

A rövid nyilatkozatok után az új ezüst alapszínű, a főszponzor, a Petronas kékjével kiegészített festésű tavalyi autót kitolták a közönség elé – akik között a régi partner, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is ott volt – és természetesen Michael Schumacher és Nico Rosberg is megjelent.

Nem volt nagy felhajtás

Nem volt nagy felhajtás

Nem volt nagy felhajtás


“Nagyon-nagyon különleges ez számomra, igazi álom, hogy több mint 50 év után én vezethetem majd az első ezüst nyilat. Alig várom, hogy olyanokkal dolgozzam együtt, mint Norbert, Ross és Nick, az pedig fantasztikus, hogy Michael a csapattársam. Nagyszerű idény lesz!” – mondta Rosberg.

Schumacher a szurkolóinak reakcióját hangsúlyozta: “Tavaly nyáron is megtapasztaltuk már, de meglepett a mostani reakció. Óriási érzés, hogy milyen támogatást kapok, nagyon jólesik és nagyon motivál!”

“Végre elkezdődik a 2010-es F1-es idény! Ez a szezon egy új kezdet számomra, nagyon motivált vagyok. Meg vagyok győződve róla, hogy a Mercedes GP jó eséllyel küzdhet majd a bajnoki címekért idén, én mindent beleadok ezért! Újra a Mercedesnél – ezzel számomra bezárult a kör, hiszen a háromágú csillaggal a sisakomon kezdtem a karrieremet. Már csak ezért is alig várom, hogy elkezdődjék a verseny!” – mondta a visszatérésről a 41 éves német.

Bemutatták a Mercedes autóját 2