Lassan nem marad senki, aki ne szólalt volna meg Schumacher-ügyben, ezúttal a hétszeres bajnok egyik korábbi nagy riválisa, David Coulthard kért szót. A skót biztos benne, hogy a németnek nem lesz gondja az idei szezonban, a hosszú kihagyás után is boldogul majd. “Őszintén szólva kicsit meglepett, hogy visszatért” – kezdte Coulthard. “Három évig hiányzott a Forma-1-ből, motorozott és egyéb dolgokat csinált.”

“Az, hogy a valaha volt legsikeresebb pilóta 41 évesen, hároméves szerződéssel visszatér azért, hogy újra fiatalkorát idézze, rendkívüli dolog a motorsport számára. Nagyszerű bajnok egy generációval ezelőttről, most visszajön, hogy a fiatal titánokkal versenyezzen. Michael annak idején új korszakot indított, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ugyanolyan félelmetesen gyors tud-e lenni, mint volt.”

“Nem tudom, mit gondolnak az emberek, mennyire lehetett nehéz régen versenyezni, de annál nincs keményebb, mint amikor az embernek Michaellel kell küzdenie egy kanyarban! Hihetetlen zseni, meglepne, ha váratlanul érné, milyen nehéz is manapság versenyezni. Éppen fordítva lesz, a fiatalok fognak nagyokat nézni amiatt, hogy Michael milyen kíméletlenséggel hajt a céljai felé.”

“Vajon benne van még az a gyilkos ösztön, amely olyan hatalmas bajnokká tette a múltban? Senki nem tudja megállítani az időt, 41 évesen már nem lehet olyan erős és fitt, mint amilyen volt, de biztosan megmaradt az a képessége, hogy az autóból mindent kipréseljen, ami csak benne van.”