Áldás vagy átok Schumacher?

Áldás vagy átok Schumacher?

Nico Rosberg már jóval azelőtt megegyezett a Brawnnal, mielőtt a Mercedes felvásárolta a csapatot, arra pedig végképp nem számíthatott, hogy a visszatérő legenda, Michael Schumacher mellett kell majd helytállnia 2010-ben. Sokak szerint a fiatal német számára a lehető legrosszabban alakultak a dolgok, ugyanis belőle is Eddie Irvine-hoz és Rubens Barrichellóhoz hasonlóan másodhegedűst csinál a csapat Schumi kedvéért.

Sokan a hétszeres bajnok első számú pozíciójának elismerését látják abban is, hogy Schumacher a héten rajtszámot cserélt Rosberggel, a korábbi négyes helyett a számára szimpatikusabb és előkelőbb hármast kapta. A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug azonban azt hangsúlyozza, hogy a fiatal pilótának nincs baja Schumacherrel, és az első számú pozíció kérdése is nyitott náluk.

“Nico mindig is egy ezüst nyilat szeretett volna vezetni, és Michael Schumachert akarta csapattársnak. Csodás pr-szövegnek tűnhet, de pontosan ez az igazság” – magyarázta a német.

“Az első számú pozíciót csakis kiemelkedő munkával lehet megszerezni, és én úgy gondolom, hogy mindkét pilótánk ezt nyújtja majd, főképp, ha jó autót adunk nekik” – tette hozzá.