Pedro de la Rosa 2002-ben teljesített utoljára teljes Forma-1-es szezont még a Jaguar színeiben, azóta viszont csak a McLaren tesztelője és tartalékosa volt. A wokingi csapatnál 2005-ben egyszer, 2006-ban pedig nyolc alkalommal ugrott be futamon, de most, hogy újra lehetőséget kapott a Saubernél, nagyon szeretné megmutatni, hogy azóta sem rozsdásodott be, sőt.

“Nem lenék itt, ha nem hinném, hogy még mindig megy a dolog. Nagyon motivált vagyok! Keményen dolgozom, és úgy gondolom, hogy ezen a szinten az a legfontosabb, hogy az ember mindig motivált, sikerre éhes legyen, és legyen ereje minden nap a munkához. Szerintem megvan bennem, ami kell!” – nyilatkozta a 38 éves spanyol az F1.comnak.

“Hogy mennyire leszek jó? Meglátjuk. Azt hiszem, sokkal jobb lehetek, mint amire az emberek számítanak, egyelőre ennyit tudok mondani. Hosszú még a tél. Négy heti teszt van előttünk, fokozatosan elkapom majd a tempót.”

De la Rosa úgy gondolja, hogy a sokéves mclarenes tesztelés alatt jobb pilóta vált belőle, és a tapasztalat a csapat, valamint partnere, az újonc Kamui Kobayashi számára is sokat ér majd:

“A tapasztalatom nagy érték. Azt nem lehet pár hónap vagy egy év alatt megszerezni, hosszú évek alatt gyűlik össze, és én pont ezt hozom a csapathoz. Szeretném segíteni Kamuit is, mert gyors, de még fiatal és tapasztalatlan. Erős egységet kell alkotnunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csapat lehetőségeiből – szerintem ebben szerepet tudok vállalni.”  

A tapasztalatát hozza a csapathoz

A tapasztalatát hozza a csapathoz

A tapasztalatát hozza a csapathoz


A csapat új autójával és a 2010-es kilátásokkal kapcsolatban egyelőre óvatosan fogalmaz a spanyol.

“Legyünk reálisak! Több időt kell még töltenem a csapattal, a munkatársakkal. Meg kell ismernem az autót, ki kell várni a februári teszteket, hogy erre válaszolhassak. Ez az első munkanapom. Egyelőre megvalósítható célokat kell kitűzni. Mindenesetre csalódott lennék, ha nem küzdhetnénk rendszeresen a pontszerzésért.”