Adrian Sutil mellett a Force India fő versenymérnöke, Dominic Harlow is úgy véli, hogy remek idény előtt áll a csapat. Sutil főleg arra alapozza optimizmusát, hogy idén nem volt semmi bizonytalanság a felkészülésben, nem kellett új motorszállító és teljesen friss szabályok miatt aggódni. Harlow szerint tökéletesen sikerült a hangolás, így szép esztendő előtt áll a csapat.

“Amióta itt vagyok, nem volt még jobb téli felkészülési időszakunk” – lelkendezett Harlow. “Minden abszolút rendben van, biztosított a folytonosság, úgyhogy elérhetjük céljainkat. Mindennek az alapja, hogy higgyünk abban, amit csinálunk, ha ez megvan, képesek leszünk jó eredményeket elérni.”

“Sok más csapattal ellentétben mi nem kockáztatjuk meg, hogy csak az utolsó pillanatban rakjuk össze az autót, hiszen az idei kis szabályváltozások is teremtenek némi bizonytalanságot. Keskenyebbek lesznek az első gumik, kíváncsiak leszünk a teszteken arra, hogy ez miként változtatja meg az autó viselkedését. Jelentős lépés az is, hogy idén nem lehet majd tankolni.”

“Szisztematikusan dolgoztunk, mindent megvizsgáltunk, amiről úgy gondoltuk, befolyásolhatja az autó fogyasztását. Sok feladatunk volt a tankkal, meg kellett becsülnünk, hogy körülbelül mekkora legyen, ez nem volt egyszerű. Lesz is még dolgunk a fogyasztás optimalizálásával, néhány kérdésünkre azonban csak a második valenciai teszten kaphatunk választ.”