Michael Schumacher számára egyre közeledik a visszatérés pillanata, a német két hét múlva már a Mercedes GP autóját tesztelheti, másfél hónap múlva pedig három év után újra versenyezni fog. A hétszeres bajnok úgy érzi, teljesen készen áll az idényre.

“2006-ban, a visszavonulásom után nagyon elégedett voltam. Megkönnyebbültem, felszabadultam. Élveztem, mert főképp az utolsó két F1-es éven elég sokat kivett belőlem. Nem is a versenyzés, mert azt mindig imádtam, de az, hogy állandó reflektorfényben éltem. Nagyon jót tett három év csend, mostanra tökéletesen feltöltődtem. Újra érzem a bizsergést, alig várom újra a versenyzést” – magyarázta Schumi.

A német azt állítja, hogy a tavaly nyári ferraris visszatérést megakadályozó, motorozás közben szerzett korább nyaksérülésen is teljesen túl van mostanra:  

A nyaksérülés a múlté

A nyaksérülés a múlté

A nyaksérülés a múlté


“Már jó ideje elmúltak a baleset utóhatásai, biztos voltam benne, hogy a nyakammal nem lesz probléma. Már egy éve történt, elmúlt. December óta edzem, friss vagyok, ragyogó formában érzem magam. Ezért volt olyan jó a jerezi teszten is, szuper volt. Jobban ment, mint gondoltam, amint beültem az autóba, olyan volt, mintha soha ki sem szálltam volna” – utalt a múlt heti GP2-es gyakorlására a 41 éves versenyző.

“Persze a Forma-1 más tészta, a tehetetlenségi erők nagyobbak, nem lehet összehasonlítani. De ezért is várom annyira a februári teszteket. Akkor tér majd vissza igazán a régi érzés. Nagyon várom már!”

Schumacher, Brawn, Mercedes - bajnoki kombináció?

Schumacher, Brawn, Mercedes – bajnoki kombináció?

Schumacher, Brawn, Mercedes – bajnoki kombináció?


Schumacher azt is megerősítette, hogy a Mercedes GP-nél Ross Brawn oldalán cseppet sem csak szórakozni akar, egyértelműen a bajnoki cím megszerzésére hajtanak majd.
 
“Szeretnénk eredményt elérni. Különleges csapatunk van, Ross és a bajnoki alakulata, a Mercedes motorja, amely pillanatnyilag a legerősebb – ezeket ki akarjuk használni. A célunk világos: meg akarjuk nyerni a bajnoki címeket. Ezért fogunk küzdeni!”