Nyolc év után újra versenyzői állást kapott

Bár még tegnap is úgy tűnt, hogy a Sauber a motorszállító, a Ferrari nyomására Giancarlo Fisichellát ülteti az autójába, mára hivatalossá vált, hogy a svájci csapat Pedro de la Rosát szerződtette 2010-re. A 38 éves spanyol 1999-ben mutatkozott be az F1-ben az Arrowsnál, 2001-2-ben a Jaguarnál versenyzett, az elmúlt hét évben pedig a McLaren tartalék és tesztpilótája volt. A veterán a tavaly év végén a Toyotánál feltűnt Kamui Kobayashi mellé kerül.

 “Pedro éveket töltött egy élcsapatnál. A tapasztalatából mi is profitálhatunk, ahogy az ifjú Kamui szintén. A tapasztalt és a feltörekvő pilóta párosa sokszor bizonyult már gyümölcsözőnek. Nem hiszem, hogy csalódni fogok bennük. Természetesen kulcsfontosságú, hogy megfelelő autót adjunk nekik, de nagyon bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban is. A korábbi bizonytalan időszak alatt is folyamatosan dolgoztunk a 2010-es autónkon” – mondta a tulajdonos-főnök, Peter Sauber.

“Mindig is hittem benne, hogy egyszer újra versenyzői lehetőséget kapok. Amióta csak lecsökkentették a tesztlehetőségeket, ezen dolgoztam. Nagyon várom a közös munkát Peter Sauber csapatával, amely már 1993 óta stabil szereplője a Forma-1-nek” – nyilatkozta a szerződésről a spanyol pilóta.

A múlt hétvégén Jenson Button még azt állította, hogy a McLaren új autóját, az MP4-25-öst elsőként de la Rosa teszteli majd Valenciában – egyelőre nem tudni, hogy a spanyol szerződése hogyan befolyásolja a wokingiak programját.