Nem sokkal azután, hogy kiderült, Michael Schumacher 2010-ben visszatér a Forma-1-be, öccse, a Toyotától 2007 végén visszavonult Ralf is jelezte, hogy szintén kedve lenne újra a száguldó cirkuszban versenyezni.

A 34 éves pilóta az elmúlt két idényben a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) a Mercedes színeiben versenyzett, azonban nem túl eredményesen, az is felröppent már, hogy búcsút intenek neki, és mondjuk David Coulthardra cserélik. Ezzel együtt a kapcsolat meglenne ahhoz, hogy mondjuk a Mercedes GP tartalékosa legyen Ralf, de a márka főnöke, a Daimler-vezér Dieter Zetsche kizárta, hogy az ifjabb Schumacher is helyt kaphatna a Forma-1-es csapatnál.

“Ralf már egy másik versenysorozatban a pilótánk. Az F1-es csapatba egy Schumacher – főleg ha Michael az – is éppen elég!” – mondta a német a Gazzetta dello Sportnak.

A DTM-ből is kipottyanhat

A DTM-ből is kipottyanhat

A DTM-ből is kipottyanhat


Úgy tudni, hogy a fiatalabb Schumacher jelenleg a Stefan GP-vel tárgyal, azzal a szerb csapattal, amelynek ugyan nincs nevezése az idei szezonra, de amely megvásárolta a kiszállt Toyota 2010-re épített autóját, és ugrásra készen várja, hogy kidőljön valamelyik új belépő. Ralfnak azért is előnyös  lehet ez a kapcsolat, mart a japánok autója mellett Zoran Stefanovic a kölni csapat dolgozóinak egy részét is leszerződtette, így a német ismerősökkel dolgozhatna együtt.