Bár nyíltan sosem ismerték el, de F1-es pályafutása túlnyomó részében Michael Schumacher első számú versenyzői pozíciót élvezett. A három év kihagyás után visszatérő német szupersztár 2010-ben a Mercedes színeiben tér vissza, és a tulajdonos, a Mercedes-Benz vezérigazgatója, Dieter Zetsce nem zárja ki, hogy most is ez lehet a helyzet.

“Ez a csapatfőnök dolga. Ross Brawn az egyik legjobb – ha nem lenne az, nem nyerte volna meg egy új csapattal mindkét bajnoki címet. Ő dönt róla, hogy mi a legjobb a pilóták és a csapat szempontjából” – mondta a Gazzetta dello Sportnak Zetsche a pilótasorrenddel kapcsolatban.  

A Mercedes-főnök egyébként egyáltalán nem tart tőle, hogy a 41 éves versenyző nem lesz versenyképes: “Meggyőződésünk, hogy Michael jól szerepel, újra győzni fog. Talán nem azonnal, egy kis időre szüksége lehet, de egy ász sosem okoz csalódást. Lenyűgözött a lelkesedése, olyan, mintha nem is visszatérne, hanem most mutatkozna be.”

Zetsche a kérdésre, miszerint csalódna-e Schumiban, ha mégsem megy neki jól a versenyzés, így válaszolt: “Ezen a felvetésen inkább nem is gondolkodom. Ross Brawn beszélt már Schumi versenyképességéről. Ő hosszú évek óta közel áll hozzá, sokkal jobban ismeri nálam. Ha ő azt mondja, hogy Michaellel nem lesz probléma, akkor nincs okom másképp gondolni.”

Schumi esetleges kiemelt helyzete ellenére az új autóval az első köröket azért Nico Rosberg teheti majd meg.

“Nico vezeti elsőként az autót. Ez kezdettől fogva így volt, már Michael érkezése előtt eldőlt” – mondta a német Bildnek a csapatfőnök, Ross Brawn.