Ross Brawn szerint a nagyon korlátozott mennyiségű téli tesztnapok miatt a versenyzéshez visszatérő Michael Schumacher az első futamokon talán nem fog azonnal nyerni, de a csapatfőnök így is őt tartja a 2010-es bajnoki cím legnagyobb esélyesének.  

“Kevés az idő. Azt nem hiszem, hogy Michael megnyerheti az első futamát. Kell majd neki pár verseny, hogy hozzászokjon a mostani autókhoz és a sok új ellenfélhez. De mindig is ez volt az erőssége: az alkalmazkodás és a gyors tanulás” – dicsérte a német Bildnek Brawn a pilótát.

A csapatfőnök nem óvatoskodik Schumacher bajnoki esélyeit illetően: “Ha csak egy pilótára kellene fogadnom, akkor egyértelműen arra tenném a pénzemet, hogy Michael lesz a bajnok. Mostanra igazán kipihente magát. Amikor 2006-ban visszavonult, már teher volt neki az F1, de most érzem nála a régi lelkesedést”

Hogy a Mercedes GP főnöke a előny nyújtásával is igyekszik-e javítani a hétszeres bajnok esélyeit a nyolcadik cím begyűjtésére, egyelőre nem tudni, de a német gyártónál már jelezték, hogy ez csakis rajta múlik majd.