A Force India német pilótája, Adrian Sutil a hétvégén elárulta, hogy a csapat 2010-es autója, a VJM3-as csak a második tesztre készül el.

“Az új szabályok komoly munkát adnak mindenkinek, így a második tesztig várnunk kell, hogy megmutassuk, milyen munkát is végeztünk az új szabályok értelmezése terén. Jerezben fogom először vezetni a VJM3-ast” – utalt a legnagyobb idei változásra, a futam alatti tankolás betiltása miatti nagyobb üzemanyagtartállyal járó áttervezésre a pilóta.

A február 1-3. közti tesztet egyébként a mezőny fele kihagyja, eddig csak a Ferrari, a McLaren, a Mercedes, a Renault, a Sauber, a Williams és a Toro Rosso lesz ott.

A Force Indiához kapcsolódik az a hír is, hogy a csapat hamarosan leszerződtetheti tartalékosát is, a már megerősített Sutil és Vitantonio Liuzzi mellett a harmadik versenyzői állást minden bizonnyal a decemberi utánpótlásteszten kiválóan szereplő skót ifjonc, Paul di Resta kaphatja majd.

Idén tartalékos, jövőre versenyző?

Idén tartalékos, jövőre versenyző?

Idén tartalékos, jövőre versenyző?


“A teszt óta természetesen tárgyaltunk. Az utolsó lépéseknél tartunk, remélhetőleg hosszú távú, erős kapcsolatot építhetek a Force Indiával, amelynek keretében később versenyzői állást is kaphatok” – nyilatkozta a 23 éves skót, aki az elmúlt években a Mercedes DTM-csapatánál ért el sikereket.