Bár az eddigi fotókon nem tűnik igazán felszabadultnak és őszintének Felipe Massa mosolya, a brazil azt állítja, hogy semmi gondot nem jelent számára, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso személyében új csapattársat kapott, nagyon jól megvannak.

“Igazán jól indultak a dolgok, sokat beszéltünk az új autóról. Máris többet beszéltem Fernandóval, mint Kimivel három év alatt. Persze ez nem olyan nagy dolog, hiszen Kimi nem szeretett beszélni, és amúgy is, szavak nélkül is jól dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, hogy nagyon jó munkakapcsolatunk lehet Fernandóval” – magyarázta a tavalyi Magyar Nagydíj óta kényszerpihenőn lévő pilóta.

“Együtt kell működnünk, hiszen másképp sem mi, sem a csapat nem jár jól. Tudjuk, mi a dolgunk, ha jól dolgozunk együtt, az autónk is jobb lesz. Nem hiszem, hogy heves lesz a kapcsolatunk. A pályán persze én is és ő is előbb akar végezni, de ilyen a sport.”

Massa és Alonso látványosan összeveszett a 2007-es Európa Nagydíj után, valamint a brazil ősszel azzal is megvádolta a spanyolt, hogy tudott a Renault 2008-ban Szingapúrban megrendezett balesetéről. Massa most azt mondja, hogy ezeket a dolgokat már rendezték egymás között.

Tényleg rendben lesznek?

Tényleg rendben lesznek?

Tényleg rendben lesznek?


“Már megbeszéltük a problémákat. Mindenki láthatta, mi történt 2007-ben Németországban: gratuláltam a jó versenyéhez, ő pedig azt mondta, hogy nem voltam egészen sportszerű, de ez nem volt igaz. Ezt vitattuk meg, és végül bocsánatot is kért, ennyi. Olyan ez, mint amikor az ember összeveszik az édesanyjával, de aztán bocsánatot kér, és minden rendben. Semmi rosszat nem gondolok Fernandóról, nem neheztelek rá.”

A brazil pilóta természetesen egykori mentora, Michael Schumacher visszatéréséről is beszélt.

“Azt hiszem, rossz pillanatban hagyta abba. Nem könnyű úgy kiszállni, hogy az ember még az utolsó versenyéig a bajnoki címért küzdhet. Sosem szakadt el a versenyzéstől, és a helyében, ha nekem is így hiányzott volna, valószínűleg én is a visszatérés mellett döntöttem volna.”

Massa azt is hangsúlyozta, hogy nem neheztel Schumacherre, amiért elhagyta a Ferrarit egy rivális kedvéért. A brazil ezután is barátjának tekinti a hétszeres bajnokot, de a pályán ugyanolyan ellenfélként kezeli majd, mint bárki mást.

A pályán nem lesz pardon

A pályán nem lesz pardon

A pályán nem lesz pardon


“Természetesen egy kicsit furcsa, hogy Michael már egy másik csapatnál versenyez, de az is igaz, hogy a Ferrarinak már megvolt a két pilótája, hiszen megegyeztek Alonsóval, és nekem is szerződésem van. Nehéz lett volna ide visszatérnie. Előre kell tekintenünk, tovább kell lépni. Ezután ő is újra ott lesz a pályán, ennyi a történet.”

“Számomra nagyon sokat jelentett, hogy a csapattársa lehettem, sokat tanultam, magasabb szintre léptem mellette. De itt mindenki küzd mindenki ellen, legyen szó Michaelről, Hamiltonról vagy Buttonról, nem számít. A pályán verseny van, de azon kívül megmarad a barátságunk.”