Ahogy a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is kiemelte, a jelenlegi mezőnyből egyedül Fernando Alonso tudta legyőzni a bajnoki küzdelemben az idén Mercedesszel visszatérő Michael Schumachert. A spanyol úgy gondolja, hogy a 41 éves német idén is erős lesz.

“Nem hiszem, hogy gondja lesz majd, hiszen mindannyian nagyon versenyképes pilóták vagyunk. A köridők ennyi év kihagyás után is ugyanazok. Ha az ember tapasztalt és győzött már korábban… Michael a Forma-1 egyik legjobbja, nem hiszem, hogy sokat számít hogy 38 vagy 41 éves. Az ember nem változik, a versenyösztöne megmarad” – mondta a Wrooomon a ferraris.

Alonso azt is elmondta, hogy nagyon örül Schumacher visszatérésének, mert amellett, hogy a Forma-1-nek jót tesz a német jelenléte, őt magát is motiválja majd az egykori nagy ellenfél.

“Talán csak ő mondhatná meg, hogy miért is döntött a visszatérés mellett. De ha valaki 20 évig versenyzett a legmagasabb szinten, biztosan nem könnyű otthon ülnie. Mivel lehetősége adódott, úgy döntött, visszajön, mert készen áll erre, és én is nagyon örülök ennek. Hihetetlenül jó ez a Forma-1-nek. 2010 nagyon izgalmas lesz a nézők számára.”

Visszatér a nagy ellenfél

Visszatér a nagy ellenfél

Visszatér a nagy ellenfél


“A pályafutása utolsó két évében ellenfelek voltunk, 2006-ban a Brazil Nagydíj utolsó köreiig küzdöttünk, szóval biztosan motiválni fogja, hogy megszerezze a nyolcadik címét, amit akkor nem sikerült.”

“Most, hogy a Ferrarihoz kerültem, a csapathoz, ahol ő versenyzett és nyert, engem is motivál, hogy szintén győzzek itt, hogy azt érezzem, amit ő érzett éveken keresztül. Amióta Michael nem volt a pályán, kisebb volt a motivációm” – vallotta be Alonso.