Internetre költözik a Williams tavalyi autója, az FW31 a grove-i istálló és az iRacing együttműködésének köszönhetően lesz kipróbálható on-line formában. A bejelentésre a csütörtökön kezdődött Autosport International kiállítás keretében került sor.

“Az iracing.com oldalon regisztrált felhasználóink között akadnak teljesen profi versenyzők, de olyan rajongók is, akik a való életben soha sem ülhetnének egy ilyen versenyautóba” – nyilatkozta Divina Galica, az iRacing ügyfélkapcsolati igazgatója.

“Izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy a Williams versenyautójának pontos digitális mását is elérhetővé tegyük, külön öröm számunkra, hogy a bejelentésre Nagy-Britanniában, a Williams és a második legnagyobb iracinges közösség hazájában kerülhetett sor.”

Ezen a héten kezdik a közös munkát az iRacing és a Williams mérnökei a grove-i bázison. Az autó digitális feldolgozása nem megy egyik pillanatról a másikra, de az FW31 még idén megjelenik az iRacing virtuális flottájában.

A Williams méltatta az egyébként fizetős iRacing precíz adatfeldolgozási technológiáját, a csapat számára az együttműködés előnye, hogy mostantól sokkal többen engedhetik meg maguknak, hogy kipróbáljanak egy Forma-1-es autót. Amely ráadásul egy Williams, vagyis az akció reklámnak sem utolsó.