Bár a párizsi bíróság a múlt hét elején megsemmisítette a Flavio Briatorére a Nemzetközi Automobil Szövetség által kiszabott örökös eltiltást, a szervezet fellebbezett, így az olasz egyelőre nem tér vissza a Forma-1-be – bár nem is nagyon siet.

“Az F1 még sokáig nélkülözi majd Briatorét. Az apaságnak szentelem az időmet” – mondta a Sky Italiának az olasz, hozzátéve, hogy a hamarosan érkező fiát a volt FIA-elnök után “biztosan nem Maxnek” fogják hívni.

Briatore a bíróság számára kedvező ítélete kapcsán újra elmondta, hogy szerinte az eltiltása csak Max Mosley személyes bosszúja volt.

“Nagyon hálás vagyok ezért a demokratikus ítéletért, amely helyreállította az igazságot. Remélem, hogy ez az első lépés e Max Mosley önkényuralma utáni változásoknak. Mosley szeret megbüntetni másokat, ezt csinálta a magánéletében és a nyilvános tevékenysége közben is. Nagyon sokáig igyekeztem a Forma-1 érdekében tevékenykedni, csakis azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert létrehoztuk a FOTA-t, valaki pedig begőzölt emiatt.”