A Volkswagennél tavaly év végén pendítették meg a Forma-1-be való beszállás lehetőségét. A VW motorsportfőnöke, Kris Nissen az Autosportnak nyilatkozva megerősítette, hogy a lépés nem kizárt, de azt is hangsúlyozta, hogy még komoly változásokat látnak szükségesnek az F1-ben ahhoz, hogy meg is valósulhasson.

“A Forma-1 hosszú idő óta az egyik legnagyobb krízisében van. Ezt kezelni kell, de úgy hiszem, hogy Todt (az FIA elnöke) és a csapatok sikerrel járnak majd. De ahhoz, hogy az autógyártók visszatérjenek vagy épp újak szálljanak be, stabilitás, egy kicsit más imázs és kisebb költségek kellenek” – mondta a szakember.

“Persze ezt már sokan, sokszor elmondták, köztudott, és azt hiszem, mostanra már a megfelelő emberek dolgoznak is ezeken a kérdéseken” – tette hozzá Nissen.

A VW-s főnök hangsúlyozta azt is, hogy mivel a Volkswagen márka leginkább a Dakarra helyezi a hangsúlyt, így valószínűleg a konszern egy másik márkanevével lépne be az F1-be, ha egyszer tényleg így dönt. Az Audi, a Bentley és a Bugatti is elképzelhető.

Egyelőre a Dakar a prioritás

Egyelőre a Dakar a prioritás

Egyelőre a Dakar a prioritás


“Különbséget kell tenni a Volkswagen mint márka és a Volkswagen-csoport között. A VW-csoporthoz mostanra tíz márka tartozik, tíz különböző arculattal. Ha a csoport belép a Forma-1-be, először arról kell dönteni, melyik márkával – én személy szerint úgy gondolom, hogy ez nem a Volkswagen lenne. Ha megvalósul a dolog, akkor akármelyik márka is legyen majd, lényegében a VW-csoport érkezik majd az F1-be, de azt is megmondhatom, hogy pár Dakart még teljesítünk, mielőtt erről dönteni fogunk.”