Olasz lapértesülések szerint már az idény kezdete előtt elveszítheti a Campos a nagy reményekkel szerződtetett Bruno Sennát. A Corriere dello Sport és a Tuttosport is arról írt, hogy a Campos anyagi gondjai miatt Senna a Toro Rossónál köthet ki.

Ez magyarázná, hogy a Red Bull fiókcsapata eddig miért nem nevezett meg második pilótát Sebastian Buemi mellett, parkolópályára téve a spanyol Jaime Alguersuarit. A Campos eredetileg abban a reményben szerződtette Sennát, hogy neve elegendő lesz a szponzorok csapathoz csábításához, de ezen a héten végérvényesen kiderült, hogy ez csak illúzió volt.

Állítólag már született is egy szerződés a Campos és a Toro Rosso között, ennek értelmében a Campos anyagi gondjai esetén a Red Bull-hátterű csapat viheti az újoncot. Közben a Campos tárgyalt már a fizetős pilótaként szóba jött Vitalij Petrovval és Pastor Maldonadóval, illetve nemrég az F2-bajnok Andy Soucek is bejelentette, hogy megkereste a spanyol gárda. “Tárgyalok a Camposszal, és ugyan jelen pillanatban bonyolult a helyzet, bízok ebben a lehetőségben” – mondta Soucek.

Egy másik hír szerint rendeződni látszik a Campos helyzete, a dél-afrikai milliomos Tony Teixeira lehet a megmentő. Hamarosan tényként is világgá kürtölhetik az A1GP-s csapatfőnökkel való együttműködést, amelynek keretében Teixeira részben megvásárolná a csapatot. A Diario AS szerint akár a következő néhány órában is bejelenthetik az üzletet, Teixeira három-négy millió eurót fektethet be.