Nelsinho Piquet 2008-ban és a 2009-es idény első felében finoman szólva sem váltotta meg az F1-es világot, így a Renault a tavalyi Magyar Nagydíj után el is búcsúztatta őt.

A brazil pilóta nem sokkal később kirobbantotta a Renault bundabotrányát, amikor az FIA-nak bevallotta, hogy a csapat vezetőinek utasítására hajtott a falnak a 2008-as Szingapúri Nagydíjon. Az ügy tárgyalása után a volt csapatfőnököt, Flavio Briatorét örökre, míg a főmérnököt, Pat Symondst öt évre eltiltották az autósporttól, a vallomásért cserébe azonban Piquet büntetlenséget kapott. A pilóta F1-es visszatérését ezért nem lehetett kizárni, egészen eddig. A 25 éves versenyző a NASCAR-ban folytatja.

“Közölni akartam, mi is lesz velem ebben az idényben” – írta tegnap a honlapján a brazil. “Az elmúlt hónapokban alaposan mérlegeltem az idei lehetőségeimet. Választanom kellett, ami nem volt valami könnyű. Mindig is a Forma-1-ben szerettem volna sikereket elérni, de arra is rájöttem, hogy a boldogság ugyanolyan fontos, mint a becsvágy. Mivel az F1-ben töltött 18 hónapom nem úgy alakult, ahogy akartam, úgy döntöttem, hogy valami másba fogok, Amerikába megyek” – magyarázta Piquet, további részleteket ígérve a közeljövőre.

Amerikában próbálkozik

Amerikában próbálkozik

Amerikában próbálkozik


Az ex-renault-s köszönetet mondott volt csapatának és korábbi munkatársainak is: “Hiányozni fog Európa és a barátaim, de a sikereimre ezután is büszke lehetek. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki támogatta az európai pályafutásomat, különösen a GP2-es és a renault-s srácoknak. Igazán hiányoztok! Biztosan versenyzek majd még Európában, egyik nagy álmom, hogy megnyerjem egyszer a Le Mans-i 24 órás versenyt!”