Bár Michael Schumacher a szerződése aláírásakor már járt a Mercedes GP központjában, Brackleyben, a hétszeres világbajnok a múlt héten kezdte meg a komoly munkát a csapattal. A központban töltött napok megerősítették Schumit abban, hogy jól döntött, amikor leszerződött hozzájuk.

“Két teljes napot töltöttem Brackleyben, alaposabban megismerkedtem a mérnökökkel, a csapat felépítésével. Nagyon kellemes meglepetés volt, igazán lenyűgözött, hogy mennyire motivált mindenki. Világbajnok csapat, de egyáltalán nem kényelmesítette el őket a siker, sőt még éhesebbek rá!” – írta hivatalos oldalán a német.

“Fontosnak tartom, hogy mindenről tudjak, érdekes volt megismerkedni a mérnökökkel és a munkamódszereikkel. Az aláíráskor már jártam náluk, de most sokkal többet megtudtam a csapatról.”

Schumacher nemcsak Brackleyben, de a Mercedes F1-es motorjait gyártó üzemében, Brixworthben is megfordult:

“Brixworthben, a Mercedes-gyárban is jártam, és igazán nagy hatással volt rám az ottani színvonal. Mindenki nagyon motiváltnak tűnik, ami engem is lelkesít, passzol az én hozzáállásomhoz. Az is tetszett, hogy sokan németül beszélnek ott. Ez igazán kellemes volt, hiszen a munkám során nem nagyon szoktam ehhez hozzá.”