Michael Schumacher vasárnap 41 éves lett, és ezzel Nigel Mansell balul sikerült 1995-ös mclarenes visszatérése óta a legidősebb pilóta lesz a Forma-1-es mezőnyben. Úgy tűnik azonban, hogy Schuminál nem lesz gond az életkorral, a német az elmúlt hónapokban több gokartversenyen is huszonéveseket vert meg.

A csapatfőnök, Ross Brawn szerint ez is bizonyíték a hétszeres bajnok formája mellett.

“Kétségem sincs, hogy most is megvannak a képességei. Fel-felvillan ez, amikor a Race of Championsön vagy épp gokartversenyeken indul. Persze ezek nem abszolút mércék, de ezeket is azok szokták nyerni, akik az F1-ben is tudnak győzni. Azok, akiket Schumacher megvert ezeken a versenyeken – ez sokat elárul” – nyilatkozta az angol.

A képességei mellett Brawn Schumacher motiváltságában is bízik: “Láthattuk, hogy újra fellobbant benne a tűz tavaly, amikor a ferraris lehetőség felmerült. Megkérdeztem (a szerződtetés előtt), hogy komolyan gondolja-e a visszatérést, és ő azt mondta, hogy igen.”

Schumacher ugyan 2008 áprilisa óta nem vezetett aktuális F1-est, de hamarosan erre is sor kerül: bő három hét múlva Valenciában beülhet majd az új Mercedesbe, és akkor világos lesz, hogy milyen formában is van a hétszeres bajnok.