Nem biztos, hogy marad

Nem biztos, hogy marad

Jaime Alguersuari korábban már meglepődött azon, hogy neve nem szerepel a hivatalos F1-es nevezési listán, holott ő úgy tudta, van szerződése 2010-re. Később valamennyire megnyugtatta a csapat, de egyre erősebbek azok a hírek, amelyek szerint valójában nem számít rá a gárda.

Úgy tudni, hogy a fiatal spanyolt egy ifjú olaszra, a huszadik születésnapját néhány nap múlva ünneplő Mirko Bortolottira cserélik. Bortolotti már tesztelt is a faenzai csapattal Jerezben, korábban pedig egy Ferrarival körrekordot döntött Fioranóban. 2009-ben a negyedik helyen zárta az F2-es bajnokságot.

Érdekesség, hogy miközben Bortolotti tavaly szerepelt a Red Bull junior csapatában, a 2010-es listán egyelőre nem szerepel, miközben Brendon Hartley és Daniel Ricciardo rajta vannak. Bortolotti olasz, de Ausztriában nőtt fel, ez pedig mellette szólhat az osztrák hátterű alakulatnál.

“Még nem tudjuk pontosan, mi lesz Bortolottival 2010-ben” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz jobbkeze.