Piquet-ék készülhetnek a bosszúra

Piquet-ék készülhetnek a bosszúra

Bár az FIA által rá kiszabott örökös eltiltást a párizsi bíróság formai okok és eljárási hibák miatt megsemmisítette, Flavio Briatore érintettsége vagy épp ártatlansága továbbra sem tisztázott, ennek ellenére az olasz, aki eddig semmit nem ismert el, most máris ellentámadásba lendült: az ügyet kirobbantó két Piquet-n akar elégtételt venni.

A megrendezett baleset leleplezésekor Briatore és a Renault-csapat is rágalmazás miatt kezdeményezett eljárást az ifjabb és az idősebb Piquet ellen, de a csapat gyorsan ejtette is a dolgot, miután a belső vizsgálatuk igazolta a vádakat. Briatore nem adta fel, és most a folytatásra készül.

“Igen, nagyon valószínű. Nem felejtem el egyhamar a kárt, amit okoztak nekem” – nyilatkozta az olasz a Gazzetta dello Sportnak.

Briatore újra hangsúlyozta azt is, hogy az egész ügy a volt FIA-elnök, Max Mosley személyes bosszúja volt ellene:

“Mosley bosszúja volt ez, mindig is a saját tulajdonaként irányította és kezelte az FIA-t és a Világtanácsot. Annak idején biztosított róla, tudják, hogy nem volt közöm az egészhez, aztán meg jött a büntetés. Aljas dolog volt ez 18 évnyi F1 után. Mosley a bajnoki címeinket  is el akarta venni, előbb Schumi, majd Alonso idején, most pedig ezzel a történettel akart tönkretenni.”

A volt Renault-főnök arra számít, hogy az új FIA-elnökkel, Jean Todttal már más lesz a kapcsolata: “Hosszú évek óta ismerem Jeant, bízom a tisztességességében. Ez az ügy csakis köztem és Mosley között zajlik.”

Briatore arról még nem döntött, hogy az F1-be visszatér-e, de azt már elárulta, hogy a szintén ellehetetlenített pilótamenedzselési tevékenységét folytatni kívánja.

“Kovalainen és di Grassi kivételével nem változott a kapcsolatom a többi pilótával. Sőt igazából vizsgáljuk, hogy tegyünk-e jogi lépéseket azok ellen, akik felbontották a szerződésiket.”