A párizsi kerületi bíróság tegnapi ítélete szerint a Flavio Briatoréra a Renault szingapúri bundaügye után kiszabott, a motorsporttól életfogytig tartó eltiltása érvénytelen volt, ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eljárása nem volt törvényes. A szintén eltiltott egykori főmérnök, Pat Symonds esetében ugyanez a döntés született. Briatore az ítélet után közleményben reagált.

“Szeretném kifejezni az örömömet a bíróság döntésével kapcsolatban! Hiszem, hogy az FIA-nak tevékeny szerepet kell vállalnia az autóversenyzés terén. Az autóversenyzésben több mint húsz évet eltöltött sportemberként nehéz szívvel fordultam a bírósághoz az FIA-val szemben, de az, hogy a szervezet a Motorsport Világtanácsot használta fel egy személyes viszály elintézésére, arra, hogy kiszorítsanak a versenyzésből, nem hagyott számomra más választást.”

“A mostani ítélet helyreállította a becsületemet és szabadságomat, amelyet bizonyos emberek csorbítani akartak. A bíróság elismerte, hogy a Világtanáccsal szemben megfogalmazott kifogásaim megalapozottak voltak, az FIA olyan döntést hozott, amelyre nem volt jogköre, megsértette a saját szabályait, teljesen figyelmen kívül hagyta a védelemhez való jogomat, valamint a nyomozást és az ítélethozatalt ugyanaz a közismerten velem ellenséges viszonyban lévő személy (a volt elnök, Max Mosley) végezte. Ma azonban győzött az igazság.”

Briatore azt állítja, hogy egyelőre nem gondolkodik az F1-es visszatérésen: “Egy kicsit hadd élvezzem az örömöt ez után a nehéz időszak után! Ami az F1-be való visszatérésemet illeti, lesz még bőven idő ezzel foglalkozni. Most elsősorban szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik mellettem maradtak a nehéz pillanatokban is, és bizonyították bizalmukat és barátságukat.”