Amilyen jónak tűntek Nick Heidfeld kilátásai két hónappal ezelőtt, olyan rosszra fordult a pilóta helyzete mostanra. Jenson Button leszerződése miatt elúszott a mclarenes lehetőség, Michael Schumacher visszatérése miatt a Mercedesnél is bezárult számára az ajtó, és ahogy kiderült, a Sauber sem kívánja őt tovább foglalkoztatni versenyzőként.

A 32 éves pilóta 2000 óta folyamatosan versenyzett az F1-ben, de úgy tűnik, 2010-ben kevesebbel kell beérnie. A német Bild úgy tudja, hogy Heidfeld ajánlatot kapott a Mercedestől a teszt- és tartalékos versenyzői állásra. Ha Heidfeld le is szerződik Schumacher és Nico Rosberg mellé, a Mercedes végleg német nemzeti csapatot épít.

Az már biztos, hogy Heidfeldre nem tartanak igényt a Saubernél, de az még nem dőlt el, hogy ki veszi át a helyét. Az utóbbi napokban leginkább a spanyol Pedro de la Rosát emlegették Kamui Kobayashi leendő csapattársaként, de a spanyol Diario AS arról ír, hogy a mclarenes veterán legfőbb riválisa Giancarlo Fisichella, a Ferrari tartalékosa. Az AS híre szerint a maranellói gyártó “komoly nyomást” gyakorol a Sauberre, hogy a motorjaiért cserébe állást szerezzen az olasz veteránnak.