Robert Kubica döntött, marad a Renault-nál. A lengyel szerződésében szerepel egy pont, amely biztosítja számára, hogy új csapathoz igazoljon abban az esetben, ha az istálló tulajdonosa nem száz százalékban a Renault, márpedig tavaly év végén a luxemburgi Genii Capital szerezte meg a gárda 75 százalékát.

Kubica menedzsere nyilatkozata szerint “világos tájékoztatást” kért az új helyzetről, majd úgy döntött, nem használja ki a szerződés által számára biztosított lehetőséget. “Jó irányba megyünk” – emelte ki Daniel Morelli. “Nem voltak kétségeink, tényleg, de nagyon fontos volt, hogy tisztán lássunk kulcskérdésekben, úgy mint kik kerülnek vezető szerepekbe és mi lesz a költségvetéssel. Ezek a tényezők biztosítják leginkább az autó fejlesztését.”

Morelli tagadta, hogy az oxfordshire-i bázist ezen a héten meglátogató Kubica az új helyzet miatt fizetésemelést próbált volna kicsikarni. “Teljességgel valótlan, hogy több pénzt kértünk volna. Mindig is azt akartuk, hogy a csapat kapjon pénzt: Robert erős autót szeretne, értelmetlen a magas fizetés, ha az autó gyenge és nincsenek bónuszok. Tisztább helyzet, ha pontszerzésekkel és dobogókkal keres több pénzt.”

Morelli és Kubica még nem találkoztak az új tulajdonos Gerard Lopezzel és a csapatfőnöknek szánt Eric Boullier-vel. Még sem az ő, sem a technikai igazgató Bob Bell pozíciója nem hivatalos, de Morelli szerint két héten belül sor kerül a hivatalos bejelentésre.

Bell jelenleg az ideiglenes főnök, 2010-től nem vár sokat. “Csak az lehet valós cél számunkra, hogy felkészüljünk 2011-re” – mondta Bell. “Reális elvárásaink vannak az idénnyel szemben, valószínűleg nem fogunk olyan autót készíteni, amely a mezőny elejére repít minket. Kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, de annyit elvárhatunk, hogy folyamatosan közelítsünk az első háromhoz.”