A december elején megmenekült, indulási jogot kapott Sauber tulajdonos-főnöke, Peter Sauber a hétvégén interjút adott az NZZ am Sonntagnak. A svájci szakember elárulta, hogy a gyártó kiszállása ellenére egyelőre a BMW is megmarad a csapat nevében.

“A névváltoztatás jelenleg a legkisebb gondunk. Pillanatnyilag BMW Sauber a nevünk, mert így neveztünk az FIA-nál, és így is indulunk majd. Még nem döntöttünk arról, hogy változtatunk-e” – mondta a 2010-ben már Ferrari-motorokat használó csapat főnöke.

Sauber azt is elárulta, hogy a másfél évtizedes partner, a Petronas Mercedeshez való átpártolása bántja ugyan, de pénzügyi problémát közvetlenül nem jelent majd: “Tudtuk, hogy a Petronas autógyártóval szeretne üzletet kötni. Csalódottak vagyunk, de nem lepett meg minket a dolog. A 2010-es költségvetésünkre nem lesz közvetlen hatással a távozásuk, de természetesen nem jön jól. Mindig jól jön a pénz, igyekszünk névadó szponzort keresni.”

Peter Sauber azt is megerősítette, hogy már megtalálták a december közepén leszerződtetett Kamui Kobayashi leendő csapattársát is, aki “meglepetést” jelent majd, és aki “új ötleteket és tudást” visz a csapathoz. A főnök konkrét kérdésre megerősítette, hogy nem Nick Heidfeldről van szó, azaz a németet kettő plusz négy év után elküldik.

De la Rosa pénzéért ejtik Heidfeldet

De la Rosa pénzéért ejtik Heidfeldet

De la Rosa pénzéért ejtik Heidfeldet


Sauber ugyan nem akarta elárulni a pilóta nevét, de szinte biztos, hogy a McLaren veterán tartalékosáról, Pedro de la Rosáról van szó, aki állítólag 4 millió euró szponzori pénzt is visz majd magával – egyes források szerint a Santandernek, mások szerint a barcelonai pályáról ismert banknak, a La Caixának köszönhetően.