Míg a Ferrari hivatalosan csak annyit reagált Michael Schumacher 14 év utáni távozására, hogy minden jót kívántak az egykori pilótának és jelezték, hogy ezután ellenfélnek tekintik, és le akarják győzni, a szurkolók közül sokan egyenesen árulást kiáltottak. A Ferrari alapítójának, Enzónak fia, a márka alelnöke, Piero ezt azért túlzásnak tartja.

“Árulást emlegettek, de én azért nem használnám ezt a szót. Persze nem tagadhatom, hogy rosszul esett Michael döntése, hiszen ne feledjük, Schumacher nagyon sokat adott nekünk, de sokat is kapott tőlünk” – mondta Ferrari.

“Apám mindig azt mondta, hogy nem szabad megszeretni a pilótákat, mert vagy meghalnak vagy egyszer más csapatnál folytatják, csakis alkalmazottként kezeljük őket” – idézte fel a Commendatore szellemét Piero. “Persze a fioranói pálya előtti tér továbbra is Schumacher nevét viseli majd és én sem veszem le a képét az irodám faláról.”

Ferrari bízik benne, hogy Schumacher nélkül is nyerő csapatuk lesz a 2009-es összeállítással: “Leszerződtettük Alonsót, akinek sikerült már legyőznie Michaelt, és miénk Massa is, aki sikerrel vette át Schumacher helyét és nagyon sokat fejlődött. Meggyőződésem, hogy jó autót, a 2009-esnél  jobbat építünk majd, az pedig biztos, hogy nem a pilótáinkon fog múlni a bajnokság megnyerése” – magyarázta az olasz.