Megfelelő ajánlatra vár

A múlt héten még csak pletyka szintjén röppent fel, hogy Michael Schumacherhez hasonlóan a 2007 végén visszavonult öccse, Ralf is újra az F1-ben szeretne helyet találni. Az 1997-től a sportban 11 idényt lehúzott kisebbik Schumiról a német Bild azt írta, hogy akadt is már lehetősége az egyik jövőre érkező új csapatnál, de az az ajánlat nem tetszett neki. A pilóta maga is elismerte, hogy igaz a hír.

“Rájöttem, hogy újra ég bennem az F1-es tűz. 100 százalékosan megértem Michael döntését, én sem haboztam volna egy pillanatig sem. A versenyzési szenvedélyt nem lehet elzárni, ez az életünk, mindig új kihívást keresünk” – magyarázta a 34 éves német.

Ralf nem titkolta, hogy már akadt lehetősége 2010-re, de úgy van vele, hogy még egyszer nem szeretne úgy járni,mint a Toyotánál, ahol a versenyképtelen autó miatt alaposan csökkent a versenyzői értéke.

“Megfelelő kihívás kell. Nincs értelme egy ‘jobb híján’-szerződést aláírni. Nem is a pénzről van szó, hanem arról, hogy mit érhetünk el közösen. A toyotás éveket már magam mögött hagytam, tudom,hogy mire vagyok képes, formában érzem magam, készen állok” – mondta az elmúlt években a DTM-ben versenyző német.

A Bild szerint Ralf neve a Renault-nál, a Saubernél és a Toro Rossónál is felmerült az utóbbi időben.