Mostantól ellenfelek

Mostantól ellenfelek

A Ferrari 13 év, 72 futamgyőzelem, öt egyéni és hat konstruktőri világbajnoki cím után végleg búcsúzik Michael Schumachertől, a márka modern kori szupersztárja 2010-ben már a Mercedes GP-nél versenyez. Maranellóból rövid közleményben reagáltak a hírre.

“A Ferrari szurkolói világszerte értesültek ma arról, hogy Schumacher a Mercedeshez szerződött, és tömegével árasztották el a csapat weboldalát állásfoglalást kérve. Csak annyit tudunk mondani, amit már az elnök, Luca di Montezemolo is mondott a múlt héten: a legjobbakat kívánjuk Michaelnek, de mostantól az ellenfelünk, így minden erőnkkel azon leszünk, hogy legyőzzük, ugyanúgy, mint a többi riválisunkat” – közölte a csapat.

A Ferrarival ellentétben a Schumacher visszavonulása után érkezett és azóta már a bajnoki címig jutott mclarenes, Lewis Hamilton nagyon örült a hírnek, hiszen így lehetősége adódik majd, hogy összemérje magát a némettel.

“Óriási, hogy Michael visszatért a Forma-1-be! Egy legenda és egy nagyszerű ember, nagyon örülök, hogy újra lehetőséget kapott, hogy a világ legjobb munkáját végezhesse, azaz az F1-ben versenyezhessen. Mindig néztem Michaelt, amikor még az alsóbb osztályokban versenyeztem, és mindig reménykedtem, hogy még akkor is aktív lesz, amikor én eljutok az F1-ig. Nagyon várom, hogy újra a pályán lássam viszont! Nagyszerű hír, a legjobbakat kívánom neki, nagyon jó helye lesz a Mercedesnél, amely egy nagyon jó cég” – mondta el Hamilton.