Megérkezett a napsütés Mugellóba, így Felipe Massa folytathatta speciális felkészülését a Ferrarinál. Kedden az időjárás miatt csak délután, ezúttal azonban egész nap autózhatott a Ferrari 2007-es járművével. Az egyéni és konstruktőri bajnoki címet is megszerző együlésessel összesen hatvan kört tett meg az olasz versenypályán.

Azonnal gyors volt

Azonnal gyors volt

Azonnal gyors volt


“Annak ellenére, hogy egy teljesen más autóban ültem, mint a jövő évi, remek volt, reményt adott nekem a következő szezonra. Azonnal nagyon gyors voltam és semmi sem változott a vezetési stílusomban, összehasonlítva a baleset előttivel” – közölte a jó hírt rajongóival Massa. “Szeretném megköszönni a Ferrarinak ezt az ajándékot, amely a fiammal együtt igazán különlegessé teszi ezt a karácsonyt.”

A Hungaroringen elszenvedett baleset nem múlt el azonban nyom nélkül a pilóta szervezetében. “Annak ellenére, hogy nagyon sokat edzettem az utóbbi hónapokban, azok az izmok, amelyek fontosak a vezetésnél, kissé álmosak voltak. Fájt kissé a nyakam, főként a gyors kanyarokban, amelyek különösen izgalmassá teszik ezt a pályát. Összességében azonban jól éreztem magam és nincs különbség a baleset előttihez képest.”