Az Autosport a Forma-1-es idény-összefoglaló száma kedvéért megkereste az idei évben szerepelt tíz csapat első számú főnökét, és megkérte őket, hogy rangsorolják a pilótákat a 2009-es teljesítményük alapján. A szavazatok összesítése után érdekes eredmény született.

Az első helyen nem a bajnoki címet megszerző Jenson Button végzett, a fejesek összességében a Red Bull ifjoncát, az évet a második helyen befejező Sebastian Vettelt ugyanis magasabbra értékelték nála. Button a második lett, míg Lewis Hamilton került a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

“Megtiszteltetés ez az elismerés egy ilyen izgalmas, fordulatos idény után! Persze a szavazatoktól nem leszek gyorsabb, jövőre újra bizonyítanom kell” – reagált Vettel a győzelemre.

A Red Bull főnöke, Christian Horner, aki maga is részt vett a voksolásban, nagyon büszke volt a pilótájára:

“Sebastiannak nagyszerű éve volt 2009-ben, meg vagyok győződve róla, hogy valamikor világbajnok lesz. Az ember egészen elfelejti, hogy milyen fiatal is valójában! Igazán éretten dolgozik az autóval és a mérnökökkel. Nagyszerű látni, hogy mások is elismerik a tehetségét, alig várjuk a folytatást!” – mondta az angol.

Versenyzői top10 a csapatfőnökök szavazatai alapján

1. Sebastian Vettel      76 pont
2.
Jenson Button         67 p.
3.
Lewis Hamilton        65 p.
4.
Fernando Alonso    39 p.
5.
Rubens Barrichello 35 p.
6.
Kimi Räikkönen       30 p.
=
Mark Webber           30 p.
8.
Felipe Massa          19 p.
9.
Robert Kubica         10 p.
10.
Adrian Sutil             8 p.